COSMIC BOWLING
COSMIC BOWLING, o exeprienta de neuitat. Tehnologia patentata de BRUNSWICK, care face ca pista si bilele sa straluceasca la lumina UV se gaseste si in CLUB TEXAS.
BOWLING
ISTORIA BOWLING-ULUI
​
Bowling-ul este un sport extrem de spectaculos, foarte popular si pe lânga acestea este considerat unul dintre cele mai vechi jocuri din lume.
Cine s-ar fi gândit ca bowling-ul, la fel ca papirusul sau irigarea terenurilor agricole, îsi are radacinile în Egiptul antic, din 3200 î.e.n.? Dovada: arheologii au descoperit într-o piramida bile si popice asemanatoare celor folosite astazi.
Jocul a fost preluat mai întâi de babilonieni si apoi Julius Caesar l-a dus pâna în nordul Italiei.
Bowling-ul jucat în zilele noastre a fost mentionat în scris prima data într-o carte de acum 800 de ani despre Londra.
Conform acesteia bowling-ul era jucat de catre nobili pe teren neacoperit. Prima sala de bowling a fost construita în 1445 tot în Londra. Dupa alte pareri bowling-ul modern a luat fiinta în Germania prin anul 300 e.n. Nu era o distactie, ci un proces de purificare a crestinilor acelei vremi. În versiune jucata de olandezi – unde cele noua popice sunt asezate în forma de diamant – scopul era ca doar piesa din mijloc sa fie doborâta.
​
În America bowling-ul a fost adus de catre primii emigranti olandezi. Aici, pe vremea interdictiei jocurilor de noroc – ca sa evite interzicerea jocului – s-a mai adaugat înca o piesa si s-a schimbat asezarea lor în forma de triunghi. Asa este jocul si în varianta actuala.
Cum bowling-ul a devenit jocul nobilimii prin anii 1800, s-a simtit nevoia unor reguli în legatura cu dimensiunea salii, a bilei si a popicelor. Astfel, în anul 1875 în Statele Unite ale Americii s-a alcatuit Asociatia Nationala de Bowling, urmata pe 8 septembrie1895 de Congresul American de Bowling (ABC).
​
În 1901 ABC-ul a organizat în Chicago prima competitie nationala, care a avut un succes enorm si a adus faima si recunoastere
Congresului. În 1958 Eddie Elias împreuna cu cei mai buni 17 jucatori au format Asociatia de bowling profesionist (PBA). Împreuna cu televiziunea nationala a adus bowling-ul în casa fiecarui american.
Jocul a cunoscut o continua transformare, îmbunatatire si cizelare. Cea ami importanta schimbare la nivel tehnologic a survenit în 1950 când sistemul de ridicare semiautomat si manual al popicelor a fost înlocut cu unul automat. Prin aceasta a fost starnit interesul oamenilor si bowling-ul a devenit cel mai popular joc din America. În SUA numarul salilor de bowling a crescut atunci de la 6500 la 10.000.
În Anglia, în 1960, a revenit jocul în varianta moderna, cu 10 popice. A facut furori în toata tara, salile de bowling se construiau una dupa cealalta. În cele mai bune vremuri erau 160 de centre de bowling, dar în scurt timp 2/3 din acestea au fost închise, afacerea cu bowling-ul fiind aproape de faliment, când la mijlocul anilor 80 o firma specializata a realizat ca sistemul de calculare a rezultatelor este prea complicat si l-a automatizat. Jucatorul trebuia doar sa-si introduca numele în computer iar aparatul facea toate calculele. Aceste automatizari au fost implementate în toate salile de bowling, astfel jocul a cunoscut o a doua perioada de glorie.
Prin anul 1990 erau deja peste 250 de centre de bowling. S-a dezvoltat piata, iar trendul actual este deschiderea de centre de divertisment uriase pentru a satisface dorintele diversificate ale oamenilor. Astfel, pe lânga pistele de bowling, au aparut sali de cinema, restaurante, baruri de noapte transformând totul într-un punct de atractie a clientilor de orice vârsta.
Au aparut o serie de inovatii, ca de exemplu pistele de bowling destinate copiilor si începatorilor sau bowling-ul galactic care se joaca în întuneric, doar popicele fiind iluminate, complementar cu jocul de efecte sonore.
In clubul Texas exista 27 mese de biliard fabricate de Brunswick Billiards - cel mai mare producator, in doua modele diferite:Gold Crown III si Centurion, si o masa de snooker Riley.
Din categoria meselor de competitie, Gold Crown IV este o masa de talie mondiala, creeata pentru cei care doresc cea mai buna calitate. Aceasta masa este alegerea jucatorilor profesionisti si performantele ei sunt recunoscuta peste tot in industria biliardului.
Chiar daca este un model popular, la Dakota nu vedem nici un compromis intre pret si performata.
Proiectata la aceleasi standarde ca toate modelele Brunswick, Dakota este exact masa care da distractiei un nou sens.
​
Aceasta masa este masa oficiala pentru campionatul mondial de snooker si turneele profesionale din intreaga lume. Reprezentand produsul de top in sporturile cu tac, datorita stilului sau si conditiilor de joc pe care le creeaza, Aristocratul si-a creeat cea mai inalta reputatie. Are in componenta materiale de foarte buna calitate, mahon si alte tipuri de lemn de esenta tare atent selectionate, piele de cea mai buna calitate pentru buzunare.
In Club Texas se poate juca tenis de masa in unele din cele mai bune conditii din Bucuresti. Punem la dispozitia clientilor nostri un numar de 5 mese de tenis de masa, intr-o sala special amenajata.
​
ISTORIC
Este un joc sportiv practicat la toate varstele si pe toate meridianele, usor si accesibil, care presupune o mare viteza de reactie si de executie, rezistenta psihica si o buna pregatire fizica a celor care vor sa se perfectioneze.
​
Tenisul de masa isi are originea in Anglia sec. XIX. Din 1874, cand a fost descoperita mingea de cauciuc umflata cu aer comprimat, jocul se dezvolta vertiginos. Mesele folosite nu se deosebesc prea mult de cele ale zilelor noastre, in schimb fileul era din lemn (cum se mai folosesc si astazi la mesele de bitum din cartiere), iar paletele aveau forme si materiale extrem de diversificate.
​
In 1890 se foloseste, pentru prima oara, mingea de celuloid care, prin zgomotul produs, determina denumirea jocului «ping-pong», denumire ce mai este folosita si astazi.
In 1926 se infiinteaza Federatia Internationala de Tenis de Masa (I.T.T.F.) care initiaza primul campionat european. De la inceput au fost organizate intreceri la toate probele care figureaza si in prezent si anume: simplu, dublu, pentru fete si baieti si dublu mixt.
​
Pe vremea aceea fileul avea 17 cm inaltime, ceea ce impiedica orice incercare ofensiva. Este de mentionat faptul ca «recordul» in domeniul «jocului pasiv» il detin romanul Paneth Farkas si polonezul A. Ehrhich, care au jucat timp de 2 ore si 12 minute pentru a face un singur punct.
​
In 1939 se organizeaza primul campionat mondial, unde se remarca deja jucatorii care folosesc priza «toc» si loviturile cu efect. Din 1947 se reiau campionatele mondiale si incepe o veritabila cursa pentru a se descoperi noi materiale care sa acopere paletele, ceea ce conduce la o perfectionare continua a tehnicii si tacticii de joc.
​
Japonezii apar, in 1952, cu palete acoperite cu 10 mm de burete, cucerind si din aceasta cauza primele titluri mondiale, buretele imprimand efecte derutante mingii de celuloid. In 1959 se standardizeaza paletele (cu burete de maximum 4 mm grosime) si apare tehnica japoneza numita «topsin», care revolutioneaza acest joc. Din 1969 jucatorii europeni incep sa se impuna in fata celor asiatici, insa ulterior chinezii revin si domina cu autoritate, castigind in 1981 toate titlurile mondiale.
Texas Club va ofera cele mai bune partide de Darts intr-o ambiata placuta alaturi de cei dragi.
​
Istoric
​
Darts-ul este un joc popular care are o istorie bogata in spate. La originile sale darts-ul a fost o metoda de antrenament pentru arcasii din Anglia Medievala, in special pentru recrutii de artilerie care se antrenau aruncand cu mana sageti scurte, fara sa utilizeze arcul, in butoaie de vin rasturnate sau in trunchiuri de copaci. De fapt, tocmai datorita acelor butoaie de vin se crede ca darts-ul a devenit atat de popular.
​
Dupa antrenamente soldatii mergeau sa se relaxeze in cramele acelor timpuri locul unde se gaseau din belsug butoaie de vin. Datorita dimensiunilor reduse ale sagetilor de antrenament, soldatii le carau cu ei pretutindeni, inclusiv in crame. Urmand cursul firesc al lucrurilor, in scurt timp cramele acelor vremuri au devenit un loc in care cei mai talentati soldati isi etalau indemanarea in aruncarea cu sageti scurte in capetele butoaielor de vin.
​
Din motive practice evidente, cineva a venit cu ideea sa se foloseasca doar capatul butoiului ca si tinta fixata pe un perete si astfel s-a obtinuta prima tabla de darts. Odata cu expansiunea imperiului britanic darts-ul a cunoscut o dezvoltare fara precedent. Datorita regulilor extrem de simple si accesibilitatii sale din punct de vedere finaciar, darts-ul a fost foarte bine primit in toate colturile lumii. Au inceput sa apara diverse modele de tinta, de sageti, norme de stabilire a distantei de aruncare, reguli noi, o multime de variante de joc.
​
O intrebare foarte buna este urmatoarea: cine e persoana care a aranjat numerele pe tabala de darts intr-o maniera atat de frustranta? Ei bine, persoana creditata cu aceasta "inventie" este BRIAN GAMLIN, undeva in cursul anului 1896.
​
Criteriul de aranjare a numerelor este unul foarte simplu: sa minimizeze partea de sansa din joc. Un segment cu numar mare are vecini doua segmente cu numere mici, in felul acesta orice ratare se reflecta drastic si pe tabela de scor. De exemplu, daca tintesti segmentul 20, orice lipsa de concentrare in aruncare determina aterizarea sagetii sau in segmentul 1 sau in segmentul 5, deci o pierdere importanta de puncte in ambele cazuri.
Tinand cont de faptul ca sunt aproximativ 121,645,100,408,832,000 de combinatii de aranjare a celor 20 de segmente, este impresionant faptul ca Brian Gamlin a reusit combinatia aproape perfecta. El este considerat si inventatorul jocului "Round the Clock", un joc foarte iubit in acele vremuri.